Проходження профілактичного та поглибленого медичного огляду для учнів закладів загальної середньої освіти

Проходження профілактичного та поглибленого медичного огляду для учнів

Періодичні обов’язкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів проводяться згідно з діючим наказом МОЗ України №682 від 16.08.2010 року. Відповідно до цього наказу поглиблений медичний огляд повинні проходити діти 6-ти років перед вступом до навчального закладу, з обов’язковим відвідуванням таких лікарів-спеціалістів: дитячі ортопед-травматолог, офтальмолог, стоматолог, інші спеціалісти за показаннями (якщо дитина знаходиться на диспансерному обліку у вузького спеціаліста). Крім того, проводяться лабораторні дослідження: клінічний аналіз крові та сечі, аналіз калу на яйця глистів.

Діти 11-ти років повинні оглядатися лікарями-спеціалістами: дитячі стоматолог, ортопед-травматолог, офтальмолог, інші спеціалісти за показаннями (якщо дитина знаходиться на диспансерному обліку у вузького спеціаліста).

Діти 15-ти років вперше проходять флюорографічне дослідження легень.

Діти 14-ти та 16-ти років повинні оглядатися лікарями-спеціалістами: дитячі стоматолог, ортопед-травматолог, гінеколог (за показаннями), інші спеціалісти за показаннями (якщо дитина знаходиться на диспансерному обліку у вузького спеціаліста).

Усі інші діти поглиблений медичний огляд не проходять. Обстеження вузькими спеціалістами – за бажанням.

Медичний огляд необхідно розпочинати з відвідування сімейного лікаря, для того щоб узяти електронні направлення до відповідних вузьких спеціалістів та направлення на лабораторні дослідження. Без електронних направлень лікарі-спеціалісти здійснювати прийом не будуть.

Після огляду вузькими спеціалістами та здачі лабораторних аналізів, дитина повинна отримати заключення сімейного лікаря, а саме форму №086-1/0. Дітям 7, 8, 9, 10, 12, 13, 15 років вищезазначена форма видається сімейним лікарем без медичного огляду на підставі попередніх записів в амбулаторній карті.

Лише за умов пройденого медичного огляду та наявності усіх необхідних щеплень і реакції Манту – дитина допускається до відвідування загальноосвітнього навчального закладу.

Окрім того, у всіх лабораторіях міського центру первинної медико-санітарної допомоги щосереди з 8.00 до 14.00 проводяться профілактичні щеплення дитячому населенню від вакцинокерованих інфекцій, а також проба Манту

Кiлькiсть переглядiв: 41